duminică, 7 martie 2010

12 motive sa fii VOLUNTAR



Cuvântul magic :Voluntariat...

Poate unii o să ziceţi ...ce-o mai fi şi asta? Un OZN?

Ei bine ...nu chiar,mai degrabă ONG.Adică organizaţie non-guvernamentală,locul de muncă al voluntarului care FACE pentru că ,,VREA şi POATE”.

Stiu că unora dintre voi deja le-au venit in minte gânduri de genul ,,eu nu sunt fraier să fac munca gratis”,, pot să-mi pierd timpul şi altfel”,, îmi ajunge facultatea ” etc.Însă,oricât de convinşi aţi fi ,că nu e menirea vostră să fiţi voluntari,sunt sigură că măcar odată în viaţă v-aţi simţit roşi măcar de curiozitate ,dacă nu de invidie, atunci când vedeaţi omuleţii ăia traşi la indigo roind pe stradă sau la vreun eveniment ,şi v-aţi dorit să fiţi printre ei.

Nu stiu ce înseamnă pentru voi viaţa de student ,dar pentru un voluntar înseamnă să vrei,să poti,să faci,să-ţi depăşeşti limitele,să nu fii un student mediocru ci un superstudent!

Aş putea să vă dau 366 de motive pentru a vă convinge să fiţi voluntari,dar deocamdată vă dau o amorsă de 12. So...de ce să fii voluntar?

1.Pentru că iţi permiţi ;atât timp cât eşti student şi ai tăi nu te bat la cap să-ţi cauţi un job e o ocazie perfectă de a caştiga ceva experienţa şi de a adăuga o bilă albă cv-ului tău. (angajatorii caută oameni proactivi)

2.Pentru că o să-ţi faci o groază de prieteni.Ca şi voluntar ai ocazia să cunoşti multe persoane noi şi unde mai pui că şi foarte tari, pentru că dacă nu ai aflat incă voluntarii prin definiţie îs oameni grozavi.

3.Pentru că e cel mai bun mod de a învăţa lucruri noi,de aţi dezvolta abilitaţile de comunicare , de organizare şi de lucru în echipă.

4.Pentru că oricum ai prea mult timp liber şi decât să te uiti la film cu prietena ta plictiseala, mai bine faci ceva productiv pentru tine şi pentru cei din jurul tău.

5.Pentru că în sfârşit vei întelege acel limbaj codat pe care îl tot auzeai pe la unii şi te simţeai frustrat că nu-l întelegi (feedback,networking,task,call pe grup,plan de backup şi N nume de organizaţii studenţeşti)

7.Pentru că nu o să mai ai momente de singuratate cruntă;chiar şi la cele mai târzii ceasuri în noapte, cineva se gândeşte la tine şi te sună să-ţi spună să nu uiţi mâine să faci ceea ce te-ai laudat că faci .

6.Pentru că în sfarşit poţi să-ţi pui în aplicare ideea aia genială din copilărie sau care ţi-a venit într-o seară sub duş..

8.Pentru că poţi merge la traininguri în tară şi în strainatate .

9.Pentru că voluntarii se apreciază unii pe altii şi chiar şi atunci când ai dat-o urât în bară cineva te încurajează şi iţi zâmbeşte.

10.Pentru că mergi în teambuilding şi la party cu cea mai mare gaşcă şi group hugs-urile sunt cele mai tari.

11.Pentru că te poţi mândri la ceilalti că eşti un ,,om ocupat”, şi în sfârşit ai o scuză reală pentru a refuza să mergi a 3a oară la Avatar, cu prietenul ăla obsedat .

12.Pentru că poti să porţi zi de zi cei mai spectaculoşi ochelari 3D pentru a vedea lumea.

Asadar... de ce nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu