sâmbătă, 27 februarie 2010

In 2010 Timisoara e mai aproape de Cluj

  • Desi e la 316 de km de Cluj,Timisoara e mai aproape cand mergi cu o gasca de oameni veseli si pusi pe glume,care nu dorm in tren (decat pe rand) si nu se retrag intr-un colt cu propriul film in minte sau muzica in urechi, (decat ocazional), ci rad, joaca carti, spun bancuri, se contrazic,se imbratiseaza, se uita la filme ,mananca ciocolata (de casa) si multumesc de fiecare data cand cineva anunta ca are mancare.
  • E mai aproape pentru ca oamenii vin si pleca mereu din Cluj spre Timisoara sau dinspre Timisoara spre Cluj,creand o energie ce inghite clipele de asteptare ale drumului si le transforma in forte pozitive ce construiesc relatii sociale si amintiri de tinerete.
  • E mai aproape pentru ca studentii sunt mai aproape unii de altii prin faptelemarete pe care le pun la cale impreuna ,prin proiectele la care se gandesc noaptea si le realizeza dimineata ,prin chefurile la care se ametesc si se afuma impreuna,lasand gaura neagra in panza timpului, pentru ca a doua zi ii paraseste memoria si nimeni nu-si mai aminteste cum a fost.
  • E mai apoape pentru ca sutele de maini intinse peste Bega creaza un pod ceajunge peste Somes,iar orele distanta intra in asa hal la apa, ca incap intr-o cutie de secunde.

  • E mai aproape din cauza liniilor de comunicatie incarcate de electricitate studenteasca,daca tai un fir risti sa te electrocuteze reteaua de minti care au depasit granitele unei lumi limitate.
  • E mai aproape pentru ca respiram acelasi aer occidental,mai poluat ca in ’89, dar mai tare din cauza insufletirii si solidaritatii cu care il tragem in piept.
  • Iti dai seama ca Timisoara e mai aproape de Cluj cand ajungi in Pink Freud si „Scartz”,locuri in care bati palma cu timpul si primesti permis de calatorie in istorie.
  • Timisoara e mai aproape pentru ca si-a unit fortele cu Clujul pentru a atinge idealuri comune..iar in 2010 puterea acestei aliante e mai mare ca oricand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu